Praktisk info

Ankomst/inngang - Buenavista


Leilighet ligger midt i bygget i 5.etasje.


  •   Inngang/portal nr. 2 i bygget fra sidegate
  •   Inngang til basseng er på samme side som portal 2
  • Leilighet 5A er første dør ved utgang heis. Det er alarm merke på døren, men ingen alarm i leilighet.
  •   Dør telefon/video på hovedinngang og i gang på leilighet


Det er både heis og trappe oppgang i hovedinngang for portal nr.2. Taxi stopper imidlertid gjerne rett foran bygget v/fotgjengerovergang. Man slipper å si adressen, men bare vise til "edeficio Buenavista" som er kjent for Fuengirola Taxi (de kommer på 3-5 minutter etter bestilling!) Telefon til taxi; +34 952 471 000

Leilighet

Ved ankomst Malaga flyplass kan dere ta taxi (koster €43). Det tar ca 25 minutter å reise med taxi eller tog fra flyplass til Carvajal stasjon som tar 38 min (koster € 2,80 per person) frem til adresse; Paseo Maritimo Rey de Espana 130A – Fuengirola.  Det lønner seg å si til taxi sjåfør at leiligheten ligger ved Carvajal stranden (hele strandpromenaden er 8 km lang). Det er 2 innganger på leilighet komplekset, dere går inn portal 2 (som ligger i stikkvei på siden av bygget fra strandpromenaden, se bilde på web side).

 

Dere vil få benytte 1-2 sett nøkler (ett sett inneholder nøkkel til hoveddør/basseng og nøkkel til leilighet).  Har dere egen leiebil, er da parkering utendørs (best tilgjengelighet i veien opp fra inngang portal 2).

 Viktig; husk at siste person som forlater leiligheten, tar med seg nøkkel når man går ut. Døren til leiligheten låses automatisk ved lukking!   

 

Det vil være kjøpt inn kald drikke, toalett og tørkepapir på kjøkken/bad som dere kan benytte. Fint hvis dere fyller på med samme antall drikke/papir som er brukt – til neste som ankommer leiligheten. 

 

 

Det er ferdig rengjort/renset sengetøy og håndklær finnes i stort soverom med terrasse. Dere legger på sengetøy selv. Vi setter pris på at det kun benyttes det antall sengetøy og håndklær (store og små) som er oppgitt for antall beboere i leieperioden. Det er fullt mulig å vaske sengetøy eller håndklær i  vaskemaskin på vaskerom og benytte tørkestativ (står ved siden av vaskemaskin). Fint hvis dere legger brukte håndklær og sengetøy på vaskerom i grønn balje, ved avreise, slik at renholder kan sende disse til vask/rens.

 

Renholdspersonale kan komme fra kl.1100 på avreisedagen og dere må senest forlate leiligheten kl.1200 på avreisedagen, hvis ikke annet er avtalt.  Det betales € 25 per person for vask av leilighet og rens av sengetøy/håndklær (minimum € 100 per leieforhold). Disse legges igjen på kjøkken til renholdspersonalet når de ankommer ved deres avreise dato. Jeg vil tilbakebetale depositum med en gang jeg får beskjed fra stedsrepresentant at alt er i orden i leiligheten og ingen større skader er rapportert. Vennligst opplys om hvilket bank konto nummer som depositum skal tilbakebetales til.


 

Litt praktisk informasjon;

 

Varmtvann produseres ved en gassbrenner på vaskerom som tenner ved bruk. Gul bryter på rør til gassbrenner må skrus på i lengde retning, før bruk. Det tar normalt 1-2 minutter før varmtvannet kommer frem i dusj/vask.  Hvis flere dusjer samtidig (på begge bad), vil kapasiteten kunne gjøre at brenner går varm (overopphetingsvern,slår inn).Vennligst ikke skru på bryterne på gassvarmer.De er innstilt for bestmulig effekt.


Søppel tømmes i containere 50 meter til høyre for inngang til stranden (Glass,Plast,Papir og øvrig)

 


 

 

Det er koblet til trådløst mobilt nettverk i leieperioden. Dette inkluderer 75GB per uke. Nettverk er; Flexnet og passord er; 1223344556.

 

Det finnes tørrvarer på kjøkken som kan benyttes av leietakere (krydder, sukker, te, kaffe, filter, matoljer etc.).


 

Det er relativt varmt i juli/august og det vil være behov for bruk av aircondition på natten.

 

Hovedbryter for klima anlegget er på stuen. Bruk kontroll panel til venstre for oppstart av anlegg (se bilde på web siden). Det finnes kontroll panel for aircondition i alle rom. Du velger rom som skal avkjøles f.eks soverom og stiller inn ønsket temperatur i rom. Det tar ca. 3 minutter før kompressor/ute enheten starter opp (står ute på terrassen, se bilde på web side). Det er ubehagelig å sitte på terrassen når kompressor er på (svært varm luft kommer fra kompressor). Effekt av klima anlegg vil kun fungere hvis vinduer og dører er lukket. Husk å slå av klima anlegget når dere reiser/ikke er i leiligheten. Bruk av klima anlegg fra kl.22-10 på morgen er inkl. i leie pris. Bruk av klima anlegg på dag/kveld blir belastet etter faktisk bruk (strøm leverandør har dokumentasjon per time).

 

Ved feil på klima anlegg har jeg en avtale med lokalt firma som kommer i løpet av 24 timer for å utbedre feil. Ta kontakt  direkte kontakt med AC Control på telefon +34 952 19 60 78 (de snakker engelsk og har kontor 300 meter unna leiligheten) eller ta kontakt med meg på mobil +4790122566 og jeg vil sørge for at service personell kommer for å utbedre feil.

 

Vi har 2 stk strandstoler, 1 strand seng og 2 parasoller m/sandfeste, strand racketer/ball, vannbøtte og surfbrett. Dette finner dere i vaskerom eller rom ved siden av aircondition kompressor på terrassen. Disse kan selvsagt brukes av leietakere. Det er også 2 sykler som står parkert på parkeringsplass 33 i garasje nivå -1 i bygget. Kode på sykkel lås er; 1104 eller 1807.Det ligger dekk pumpe ved sykler i garasjen.

 

Det er også kjølebag på vaskerom og fryse elementer i fryser, som er praktisk å ta med seg på strandbesøk/utflukter med egen kald drikke. Husk å lukke døren til fryser, da den raskt iser ned hvis den ikke lukkes godt. Det finnes ekstra lyspærer og batterier til røykvarsler/fjernkontroll garasjeport på kjøkken (skap over kjøleskap eller skap i gangen).

Brann slukningsapparat og førstehjelp pakke finnes i entre i skuffe seksjonen.

 

Restauranter

Det er mange restauranter, kafér og strandrestauranter i nærheten av leilighet. 


Jeg vil anbefale følgende restauranter i kort avstand fra leiligheten;


Pizzeria Mia´s (italiensk kjøkken)

Ligger 300 meter nord på strandpromenaden. En av de mest populære restauranter i hele Fuengirola (forhåndsbestilling er nødvendig). Fantastisk kjøkken og meny, denne er topp ranket av våre gjester og kun 5 minutter unna leiligheten!


https://miaspizzorante.com


Los Marineros Jose (sjømat)

Ligger helt i enden av strandpromenaden 1 km fra leilighet (mot nord/Benalmadena). Dette er en ekslusiv restaurant, med høy kvalitet på sjømat og viner. Rangert som en av de mest populære/beste sjømat restauranter i Malaga. Her må man besille bord i forkant.

 

http://losmarinosjose.comStrandrestauranter;


Det er 2 strand restauranter 100 meter i hver retning på stranden (Oasis og Kamala), som begge er relativt ny oppusset. De serveres tradsjonell spansk mat, med hovedvekt på fisk/skalldyr. Det er også en meget populær strandrestaurant i enden av strandpromenaden mot Benalmadena (La Cubana) her er det også mye mennesker, så booking er viktig (man skriver seg på venteliste v/restaurant)


http://www.chiringuitooasis.com

https://la-cubana.com/en/home/Det ligger en bra frokost/lunsj kafe ca 300 meter mot syd på strandpromenaden. Granier Torreblanca  Her er det ferske bakevarer og bra kaffe. Fint med bord utenfor kafe.


https://pansgranier.com


I sentrum er det mange som liker å besøke placa constitusion, med gode restauranter. Casa Roberto er en populær restaurant for våre leietakere, god mat og attraktive menyer som gir god pris/kvalitet score. 


https://casaroberto.negocio.site/


Hvis man tar taxi 10 min fra leilighet i gamlebyene (Pueblo) Mijas og Benalmadena, kan jeg anbefale 2 restauranter med god mat og fantastisk bebyggelse og utsikt;


Mirlo Blanco

http://www.mirlo-blanco.es/


Restaurant La Perla

http://restaurantelaperla.netSeverdigheter/utflukt

Shopping;


Det er et stort kjøpesenter (Miramar) som ligger 10 min kjøring med Taxi fra leilighet. Det er +200 butikker og restauranter, samt kino/go-kart bane.


https://www.miramarcc.com/en/


Tar du toget mot flyplassen (30 min) finner du kjøpesenteret/outlet city (Plaza Mayor), med flere kjede butikker, kino og restuaranter.


https://www.plazamayor.es


Utflukt;


Av severdigheter er det 2 store spanske attraksjoner;


Caminito del Rey

Ca. 1,5 time kjøring fra Fuengirola er den raskest voksende attraksjonen som er en tunnell bane arbeiders sti/vei/hengebro i et fjell område (El Chorro) som åpnet for 4 år siden. Her må man booke på forhånd og det tar ca 1,5 time å gå den 6 km lange turen i fantastisk fjell landskap (det er ikke krevende å gå ruten). Det koster € 12 per person inkl. buss retur til utgangspunktet El Chorro. Her er det også en bra restaurant som kan besøkes etter turen med super utsikt over innsjøen.


http://www.caminitodelrey.info/es/#1


Restaurant El Mirador


Alhambra


I Granada (2 timer kjøring fra Fuengirola) er det kjente mauriske slottet Alhambra. Her må det også bestilles billetter på forhånd. Fantastisk arkitektur og en opplevelse å besøke denne eiendom og bygg. En del fine restauranter i gamlebyen til Granada for lunsj etter besøke på Alhambra.


https://www.alhambra-patronato.eMalaga by


Ta toget fra Carvajal stasjon (10 min å gå fra leilighet) til Malaga sentrum. Flott katedral, festning og gammel by del, med masse koselige restauranter. Her er også handlegaten Larios, som er kjent for påske parader og julegate. Det er også en koselig havn i nærheten. Ta en tur innom en bodega og smak på vin og sherry. Finn en topp tak terrase og slappe av på etter middag på en av de mange gode spisesteder du finner i gamlebyen.


Litt lengre reiser;


Gibraltar


Det tar ca. 2 timer å kjøre til Gibraltar. Der man kan oppleve engelsk pub liv, sjekke ut apefjellet og festningen/museet for Gibraltar stredet. Det lønner seg å parkere utenfor toll passeringen, da det tar lang tid å komme inn/ut med egen bil.


Sevilla


Det tar ca 3 timer å kjøre til Sevilla, men verd turen. Imponerende arkitektur og masse severdigheter. Det kan være lurt å legge inn en overnatting her for å få med seg guidede turer, matopplevelse og kanskje et live flamenco show i gamlebyen.


Cadiz


Europas eldste by er en hemmelig perle i Andalucia. Det tar ca 2,5 time å reise hit. Inn til byen kjører du på en fantasisk bru høyt over havet. Gamlebyen og kirker er verdt besøkene. Finn gjerne et hotell i gamlebyen, hvor det er mye fint og gode restauranter. 


Leiebil


Jeg anbefaler å bruke Helle Hollis som ligger på på Malaga flyplass og på strandpromenaden i Fuengirola (v/Hotel PYR, 35 min gange fra leilighet). De har nye biler og bra service (kan hente og leveres på flyplass eller i Fuengirola. Bruk "Home Owners Club" nummer H11284 ved bestilling og få rabatt/bedre biler ved leie


https://www.hellehollis.com/dk


Taxi


Taxi Fuengirola er bra og rimelig. Når du bestiller sier du bare "Edificio Buenavista, Paseo Maritimo".  De kommer i løpet av 3 minutter og står vanligvis utenfor front av bygget v/innkjøring garasje. Det koster ca € 7-8 for reise til Fuengirola sentrum eller kjøpesenter Miramar.


Telefon; +34 952 471 000